Met mijn interesse in (nieuwe) technologische mogelijkheden, kansen in de customer journey in combinatie met mijn kennis van strategisch marketing management heb ik veel organisaties mogen helpen. Tot 2010 in dienst van bedrijven zoals ANWB en Zorgverzekeraar DSW en vanaf 2010 met mijn eigen bedrijf Skreenz Interim Marketing.

De naam Skreenz staat voor de opkomst van het belang van schermen in computers, smartphones, auto’s en meer in de customer journey. Voor organisaties is het erg belangrijk rekening te houden met deze nieuwe mogelijkheden in het uitwerken van de propositie richting klanten. Dit resulteert in een zeer brede ervaring binnen branches zoals branches zoals: toerisme, zorg, mobiliteit en financiële dienstverlening. Zowel B-C als B-B.

Ik hoor graag waar uw bedrijf naar opzoek is en maak graag een vrijblijvende afspraak om kennis te maken.